Wellens Kampioen!

Met een belevingstentoonstelling en een afscheidsbal. Op deze manier nam Vorselaar afscheid van zijn twee groots(t)e sporters, Geert en Bart Wellens.

Toen Bart Wellens eerder dit jaar besloot de stekker uit zijn veldritcarrière te trekken werd iedereen op snelheid gepakt. Er werd van uit gegaan dat Bart zijn contract bij Telenet-Fidea zou uitdoen. Dat liep immers nog tot het einde van het seizoen 2015-2016 dus er was nog tijd genoeg om een gepast afscheid op poten te zetten… Niet dus!

Gelukkig bleef de supportersclub van Bart en Geert niet bij de pakken zitten. Samen met enkele trouwe vrienden en supporters werd er een kleine werkgroep opgericht en werd er een groots afscheid voorbereid. Het Sportpaleis vullen was voor hen geen optie. Een gewoon warm afscheid, recht uit het hart… daar gingen ze vol voor. Vanaf dan werd het zoeken naar anekdotes, foto’s en filmmateriaal… Hopend dat vader Lucien nog wat materiaal van Bart had overgehouden na de garageverkoop… en dat Bart zijn medailles nog wel zou terugvinden…

Ettelijke vergaderingen later werden op 18 december de festiviteiten op gang geschoten. De tentoonstelling was klaar (en de moeite om te bezoeken) en Bart was na zijn bezoekje -voor de pers er een kijkje mocht gaan nemen- alvast stil… De eerste maal die dag.Die avond werd het hem eventjes allemaal te veel. Voor het oog van talrijke supporters die in het verleden meewerkten aan het goede verloop van de veldritten in Vorselaar waren getuige van een avond waar tijd werd gemaakt voor een fijne terugblik. Een terugblik die bij velen een lach, en jawel… ook een traan tevoorschijn toverden. En waar tijd werd genomen om iedereen die aan de carrière meegewerkt heeft in de figuurlijke bloemetjes te zetten.De tentoonstelling bleek een succes te zijn. Van heinde en verre kwam men een kijkje nemen naar de carrières van Bart en Geert. In totaal brachten 1984 mensen een bezoekje.Als klap op de vuurpijl werd iedere rechtgeaarde supporter van Bart en Geert verwacht op zaterdag 26 december voor het grote afscheidsbal. Na de ettelijke feestdiners was het voor velen het aangewezen moment om wat calorieën te verbranden.