Wellens en wee

Emoties op persconferentie na ziekenhuisopname vlak voor BKEmoties op persconferentie na ziekenhuisopname vlak voor BK

Drie seizoenen lang volgt het VT4-programma Wellens & Wee het leven van Bart Wellens, zijn familie en zijn entourage. De realityreeks levert bij momenten hilarische televisie op. Ploegmaat Peter Van Santvliet ontpopt zich tot de nar van de groep.

Spaarselect gaat in 2004 failliet en de ploeg die rond Wellens gebouwd is, zit plots zonder hoofdsponsor. Net voor de start van het nieuwe seizoen gooit Fidea een reddingsboei.

Het seizoen 2004-2005 begint dramatisch: op 26 september overlijdt Tim Pauwels, de broer van Kevin en een ploegmaat van Wellens, tijdens de cross van Erpe-Mere. Op de begrafenis van Tim dragen zijn ploegmaats de kist.

Na zijn rampseizoen 2004-2005 rijdt Bart Wellens op 18 december 2005 de Druivencross in Overijse. Maandenlange frustratie en constante kritiek monden uit in een ‘karatetrap’ van Wellens in de richting van een toeschouwer. Bart krijgt een boete en wordt geschorst voor die reactie in Overijse. Hij staat in september 2006 een maand aan de kant.

Wat als de motard van de televisie op het WK in Hooglede-Gits die waterbak niet aantikt? Dan is de kans groot dat Bart Wellens die dag zijn derde wereldtitel bij de profs pakt. Wellens breekt bij de val over de waterbak zijn linkerpols, rijdt de cross nog uit maar ziet zijn ploegmaat Erwin Vervecken de regenboogtrui winnen.

In 2009 sukkelt Bart Wellens lange tijd met zijn gezondheid. Het cytomegalovirus, een soort klierkoorts, houdt lelijk huis in zijn lichaam en zet een constant vermoeide Wellens maanden aan de kant.  

Aan de vooravond van het BK in Hooglede-Gits in 2012 wordt Bart met spoed opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts. Een acute virusinfectie aan de tanden tast de organen van de veldrijder aan en even wordt zelfs voor zijn leven gevreesd. Nadat hij het ziekenhuis verlaten heeft, geeft Bart een emotionele persconferentie.