Ploegleider

Na zijn gewezen concurrenten Mario De Clercq, Erwin Vervecken, Niels Albert en Sven Nys duikt ook Bart Wellens opnieuw in de veldritwereld op.

Steylaerts Cycloteam --------------- Foto: Marc Bluys

De tweevoudige profwereldkampioen wordt ploegleider van het nagelnieuwe Steylaerts Cycloteam. Het team begint bescheiden met voorlopig twee renners: Gianni Vermeersch (23) en de Nederlandse Maud Kaptheijns (21). Deze twee jonge talenten worden de uithangborden, de ploeg wordt tegen het begin van het seizoen met andere namen aangedikt. Vermeersch wil na een knechtenrol bij zijn vorige team aan een eigen palmares beginnen werken. Kaptheijns, derde op het WK voor beloften, was de revelatie van het seizoenseinde.

Voor Bart Wellens is het een blij weerzien met ‘zijn wereld’. Hij voelt zich klaar om zijn enorme ervaring door te geven aan dit jonge team en om de handschoen op te nemen tegen zijn vroegere concurrenten. "We beginnen heel bescheiden", aldus Wellens. "Ik wil geen stappen overslaan. De ambitie is om te groeien, een grotere speler te worden in veldritland. Maar voorlopig beginnen we kleinschalig. Dit is ook nieuw voor mij en ik wil hier 100 procent mee bezig zijn."

Hoofdsponsor Steylaerts, met hoofdzetel in Berlaar, is het nummer een in ons land voor badkamerrenovaties. Het bedrijf stelt meer dan 80 mensen te werk en verwacht dit jaar een omzet van 30 miljoen euro.